iSLAK KEK TARiFi 2012 - 2013

Islak Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifi için Gerekli Olan Malzemeler
-dört adet yumurta
- iki su bardagı un
- iki su bardagı şeker
- iki su bardagı süt
- üç çorba kaşıgı kakao
- 200 gram eritilmiş tereyağ
- bir çay bardagı sıvı yağ
- bir paket vanilya ve kabartma tozu
- 200 gram çiğ krema
- 80 gram bitter çikolata

Islak kek tarifi Yapılışı
öncelikle yumurta hariç sıvı malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz.Daha sonra bu karışımın içine kakao ilave ediyorsunuz, bu karışımın içine yumurtaları eklemeden önce bir bardak ayırıyorsunuz.Daha sonra yumurtaları ayrı bir kapta kırıyorsunuz ve iyice karıştırdıktan sonra diğer karışımımızın içine ilave ediyorsunuz.Daha sonra iki su bardagı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayıda içine dahil ediyorsunuz karışımımızın.Böylelikle kekimizin harcı hazır olur.Ayırdıgımız bir bardak yumurtasız karışımımız ise kekimiz fırından çıktıktan sonra işimize yarayacak.Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımızın içine döküyorsunuz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızın içerisine koyuyorsunuz.Daha sonra çiğ kremamızı ısıtıyoruz ve içerisine bitter çikolatayı koyup eritiyorsunuz ve ayırdıgımız bir bardak karışımı içine koyuyorsunuz ve ıslak kekimizin üzerine sürebileceğimiz sosumuz hazır.Fırından çıkar çıkmaz kekimizin üzerine sürebilirsiniz. Not : daha lezzetli olması için kürdanla küçük delikler açabilirsiniz.istiyorsanız üzerine çikolata, hindistan cevizi rendeleyip koyabilirsiniz islak kek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

 
islak kek tarifleri © 2012 | Designed by kolay kek, kek tarifleri tatli tarifi , yemek tarifleri and islak kek tarifleri